De nieuwste versie van Twinmotion bevat diverse vernieuwingen en verbeteringen:

 • Animation sequencing tools
  Hiermee kun je video’s maken die gesynchroniseerd worden met het nieuwe ‘sequence’ media type en de Action Cam camera. Je kunt keyframes voor je camerapositie toevoegen en bijvoorbeeld bewegingen pauzeren, versnellen of vertragen. In het Media Preview venster kan het pad voor de geanimeerde camera bekeken worden.

 • Render layers
  Er is een nieuwe optie om Layer ID’s toe te voegen aan assets en deze te exporteren. Er kunnen maximaal vijf afzonderlijke renderlagen worden geëxporteerd.

 • Nieuwe en verbeterde materialen
  Smart foliage: je kunt geïmporteerde vegetatie renderen met slimme effecten, zoals wind, seizoenskleuren, en verlies van bladeren.
  Standaard stoffen en dunne stoffen: met het nieuwe fabric master material kunnen er verschillende stoffen gesimuleerd worden, zoals katoen, linnen, zijde, wol, polyester en fluweel. Er zijn tien nieuwe stoffen toegevoegd aan de bibliotheek.
  Spacing en area tools
  Er zijn twee tools toegevoegd, waarmee paden en gebieden gedefinieerd kunnen worden. Deze worden automatisch gevuld met de geselecteerde assets.

 • Filmback opties
  De cameraweergave kan beperkt worden, zodat deze overeenkomt met filmframe afmetingen van echte camera’s.

 • Renderingverbeteringen
  Lumen en de Path Tracer: lumen ondersteunt nu meer lichten en doorschijnende meshes geven een hogere betrouwbaarheid. Voor de Path tracer is het optimaliseren van de materialen verbeterd.
  Bloom controls: de bloom intensiteit is verbeterd en het is mogelijk om starbust effecten te creëren. Hiermee kunnen effecten worden nagebootst die door echte camera’s ook worden waargenomen bij het kijken naar fel licht.
  Ambient Occlusion: het is nu mogelijk om een textuur toe te voegen voor Ambient Occlusion in het standaard materiaal. Ambient Occlusion texturen worden standaard geïmporteerd vanuit Quixel, Sketchfab en glTF assets.

 • Deterministic animation
  Er is een Random Seed waarde toegevoegd voor de animatie van mensen, personages en voertuigen, zodat identieke animatiereeksen gemaakt en afgespeeld kunnen worden.

 • Parenting animators
  Er kunnen verfijnde animaties worden gemaakt, zoals een helikopter die opstijgt of een draaiende motor. Dit is mogelijk doordat twee animators (rotators en translators) gecombineerd kunnen worden.

  Neem voor meer informatie en vragen contact met ons op. Wij geven ook een Twinmotion cursus