Bij het maken van een audiovisuele productie passeren veel bestanden heen en weer. Hoe kunnen we er zeker van zijn dat wat we zien overeenkomt op alle werkplekken? De creatieve beslissingen worden gemaakt op basis van wat je ziet op je scherm. Dan moet je weten dat het beeld waar je naar kijkt goed is. Je moet in staat zijn om je presentatie te maken, zonder ooit zorgen te maken over de vraag of de monitoren correct zijn. Dat is de taak van een juist gekalibreerde monitor. Voor het kalibreren van monitoren maak je in eerste plaats gebruik van een apparaat dat kleuren kan meten, een colorimeter, die voor het scherm geplaatst wordt. Met een patroongenerator worden vervolgens stap voor stap een serie kleuren op het scherm afgebeeld. De kleurmetingen worden vervolgens in de kalibratiesoftware vergeleken met de waarden die uitgestuurd zijn. Als er afwijkingen zijn zullen deze gecorrigeerd moeten worden met de instellingen van de monitor of door gebruik te maken van de correctie LUT. De CalMAN software beschikt over een groot aantal stap voor stap duidelijk omschreven workflows. Zo zijn er bijvoorbeeld de ColorCube voor het maken van 3D LUT’s, Dolby Vision en de HDR-10 workflow.

Sinds deze zomer zijn ook de nieuwe generatie Samsung QLED UHDTV consumenten monitoren uitgerust met de AutoCal software van SpectraCal, De AutoCal software is speciaal ontwikkeld voor video professionals, designers en fotografen waarbij kleurechtheid van belang is. In combinatie met de CalMAN software en de VideoForge Pro standalone pattern generator is het niet meer nodig om aanpassingen in de monitor zelf in te stellen met de afstandsbediening, maar gaat dit in automatisch in de achtergrond. Een druk op de knop is dan voldoende om het hele proces te doorlopen en alle mogelijke instellingen automatisch aan te laten passen.

 hdrc6

 

Neem voor meer informatie contact op met Fons Bakker: +31-(0)20-3144410 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

 

 

CalMAN Studio VideoForge Pro C6 HDR2000

 

calman studio 4

videoforgepro

c6 hdr2000 colorimeter

Privacy- en Cookiebeleid