Quixel mixer

Quixel Mixer Quixel Mixer Screenshot Quixel Mixer

Geen idee of je er al eens naar gekeken hebt, maar zeer de moeite waard, Quixel Mixer

 

Quixel mixer is gratis en kort gezegd een enorme verzameling van materialen (en nog veel meer dan alleen een bibliotheek natuurlijk) 

De online bibliotheek bestaat uit ruim 11.000 materialen, die je ook nog eens zeer eenvoduig zelf kunt aanpassen en vervolgens als textures kunt uitvoeren en hergebruiken.

Wat je daarvoor moet doen is dit : 

Quixel Mixer opstarten, een leeg project starten en dan voor het tabblad online kiezen aan de linkerkant in je interface

mixer 1

Daarna kiezen voor het soort materiaal uit de lange lijst. In dit voorbeeld heb ik gekozen voor Floors > Tiles > en dan kies ik voor het materiaal genaamd "Grass tile 2 x 2 m" en klik hierop

mixer 2

Als ik dan kies voor de Download Settings, kan ik zien welke textures er zijn en kan ik ook kiezne voor de resolutie die ik wil gebruiken tijdens het downloaden.

mixer 3

Je sluit dit window en klikt dan op de "Download" knop en je materiaal wordt gedownload.

mixer 4

Als dit klaar is ga je linksboven naar het tabblad "Local Library" en zie je het materiaal staan dat je zojuist hebt gedownload. Klik dan op dit materiaal en het wordt geladen in je viewport. 

mixer 5

Aan de rehcterkant nu je base layer uitzetten of kiezen voor de "Opacity Maksed optie in de Blend layer (rechts naast de base layer) vervolgens rechtsboven het tabblad Export kiezen

mixer 6

Dan nog de gegevens invullen, zoals nam, waar je ze op witl slaan, filetype en resolutie en tot slot onderaan op de export knop klikkekn en je textures worden gedownload. 

mixer 7

En klaar voor gebruik !

mixer 8

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid