MODO - shorts | Topological Morph

In de blog MODO - shorts wordt regelmatig een klein stukje MODO toegelicht. Meer informatie over MODO? Neem dan contact met ons op.

 

Topological Morph

Een Morph (map) is een soort Vertex map waarin de verplaatsingen van vertices worden opgeslagen ten opzichte van hun basispositie.

Zodra je twee vormen hebt, die dezelfde polygonen hebben maar wel een andere vorm, zoals in afbeelding 1, dan kun je met behulp van Topological Morph, automatisch een morph map laten maken die het verschil tussen beide vormen weergeeft.

tm01
Afbeelding 1: geen vervorming (0% morph)

Na het maken van een morph map, kan deze met een morph deformer worden toegevoegd op het object dat nog de basispositie heeft. Het resultaat is een object dat er net zo uitziet als de vervormde versie, maar met een extra optie, namelijk dat deze vervorming geanimeerd kan worden.

tm02
Afbeelding 2: 140% morph

De vervorming kan procentueel toegepast worden. Hierbij is 0% de basisvorm en 100% de volledige vorm. Het is echter ook mogelijk om hogere waardes of zelfs negatieve waardes in te voeren. Hierdoor wordt de vervorming nog sterker of zelfs omgekeerd.

tm03
Afbeelding 3: -130% morph

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid