MODO - shorts | MODO 14.0v1

MODO 14.0 – nieuwe versie

 In MODO 14.0 zien we een aantal leuke nieuwe mogelijkheden. Hieronder volgt een kort overzicht.

Markup
De Markup tool kan in de camera rollout gevonden worden en gebruikt worden om opmerkingen toe te voegen aan specifieke frames van een specieke camera. Hiermee kunnen gewenste aanpassingen rechtstreeks in MODO worden aangegeven.

m14 01

 

Unbevel
Er kunnen nu edges geselecteerd worden van een afgeronde rand (de edges die de hoek omgaan) die vervolgens met de Unbevel tool weer recht, plat of scherp gemaakt kunnen worden. Op de onderstaande afbeelding zijn van links naar rechts de bevel, convergence, flat en square opties van Unbevel te zien.

m14 02

 

Edge Chamfer
Er zijn extra opties toegevoegd aan de Edge Chamfer tool. Zo kunnen nu ook profiles toegevoegd worden en kan er met Falloffs gewerkt worden.

m14 03

 

MeshFusion Surface Strip Embossing
Bij het werken met surface strips in MeshFusion kan nu ook Embossing aan gezet worden, waarmee met een paar keer klikken een mooi emboss effect gemodelleerd kan worden, dat nog steeds interactief reageert op gemaakte curves of meshes.

Procedural Vertex Maps
Bij het procedural modelling, kunnen nu ook vertex maps worden gemaakt en aangepast.

Shader Tree Scale Groups
In de Shader Tree kan nu in een groep een specifieke schaal worden opgegeven, die alle onderliggende materialen en textures zal beïnvloeden. Een extra optie in de laag-instellingen van ieder materiaal en texture is toegevoegd om deze verschaling te kunnen negeren (Ignore scale group).

In de onderstaande render is dezelfde texture gebruikt voor bump en voor diffuse amount. Bij diffuse amount is de ignore scale group gebruikt en in de groep staat de scale op 10%.

Hierdoor is het bumpeffect tien keer kleiner dan het kleureffect.

m14 04

 

Worklfow en UI verbeteringen
Met de sneltoets 8 kan nu gewisseld worden tussen deels en helemaal selecteren bij een lasso selectie
Verder zijn er nog diverse veranderingen toegevoegd. Klik op de link voor een volledig overzicht: What’s new in MODO 14.0.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid