Lumion | 'Camera' Schaduw

In de wondere wereld van Lumion kwam ik deze week wel iets heel vreemds tegen, een 'camera' schaduw.

 

step3

Je kunt het hierboven goed zien, het vreemde rechthoekige blok tussen de schaduwen van de bomen. Uiteraard was dit alleen maar in de uiteindelijke rendering te zien en dan ook nog alleen in de Video output, niet in de Photo mode. Beide previews geven het effect ook niet weer.

Ik heb wel een workaround kunnen vinden, dus hieronder even de stappen waar je het kunt zien en hoe je het kunt  'oplossen'.

Als eerste ben ik op zoek gegaan naar de juiste positie in de videoclip waar de schaduw zichtbaar was in de uiteindelijk output. 

step1

Uiteraard zag je hier dus niets, maar op het moment dat je de output van deze clip gaat bekijken dan zie je het probleem voor het eerst in je preview verschijnen. 

step2

Na wat zoeken kwam ik uit bij het schaduweffect wat toegepast was in deze clip en er ware twee mogelijkheden om van dit schaduwvlak af te komen.

Als eerste door de kwaliteit niet op Ultra sharp te zetten maar op Normal of Sharp. De andere optie was om de 'Sun Shadow range' aan te passen. Door de waarde te verhogen kon ik uiteindelijk een positie vinden waar het schaduwvlak niet meer zichtbaar was. 

step4

Kortom 'workaround' gevonden, maar bedenk dat dit dus alleen zichtbaar wordt als je de Current Frame preview kiest in de output van je rendering of uiteindelijk na lang wachten op het filmpje!

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid