MODO - shorts | Falloffs

In de blog MODO - Shorts wordt regelmatig een klein stukje MODO toegelicht. Meer informatie over MODO? Neem contact met ons op! 

 

Falloffs

 

Een Falloff is een soort effect dat je aan een bewerking kan toevoegen. In een falloff worden waardes van 0% tot 100% weergegeven gebaseerd op het soort falloff dat je gekozen hebt.
Zo zal een linear falloff de waardes van 0% tot 100% over een lijn weergeven. Als je een item of een aantal vlakken geselecteerd hebt, dan zal de falloff daarop worden uitgelijnd. Vervolgens zal een verplaatsing, rotatie, verschaling, maar ook iets als een bevel niet zomaar worden uitgevoerd, maar de waarde van de verplaatsing zal worden vermenigvuldigd met het falloff percentage.

Hieronder een voorbeeld van een linear falloff die gestart wordt op vier geselecteerde vlakken in combinatie met de MOVE-tool.

falloffs01

Na het verplaatsen van de geselecteerde vlakken, blijven de onderste punten op hun plek. Hier wordt de verplaatsing vermenigvuldigd met 0% van de falloff. De bovenste punten hebben wel de maximale verplaatsing zoals hieronder te zien is.

falloffs02

De positie van het begin- en eindpunt van deze linear falloff en bij andere falloffs vaak het midden en de afmetingen, kunnen worden verplaatst om ze zo neer te zetten, dat je precies het effect kunt krijgen dat je zoekt.

Bij de onderstaande afbeelding is een radial falloff toegepast die z-richting smaller is en dus minder verplaatsing toestaat dan over de andere assen.

falloffs03

 

Een linear falloff in combinatie met een Bevel:
falloffs04

Een radial falloff in combinatie met dezelfde Bevel:
falloffs05

Een image falloff in combinatie met een verplaatsing:
falloffs06

Het wit in de afbeelding staat voor 100% en het zwart voor 0%.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid