Items filtered by date: July 2020

Wednesday, 01 July 2020 08:18

UMC nieuws

UMC nieuws

UMC update 1.95

De laatste versie van ons UMC script is zojuist beschikbaar gekomen.

Iedereen die met een oude versie van het UMC script werkt, en is ingeschreven op de UMC nieuwsbrief, krijgt een e-mail met daarin de downloadlink.

Nieuw in deze versie is de conversie naar Octane (versie 2020.x) en de ondersteuning voor 3dsMax 2021 en V-Ray 5.

Kom je van een oudere versie, dan kun je ook zien dat de user-interface is veranderd:

UMC 01

Er zijn nu meer rollouts om het geheel overzichtelijk te houden. Daarnaast is er standaard geen renderer meer geselecteerd, waardoor je na het starten van het script altijd een keuze moet maken.
Verder zijn er opties te vinden om de script settings op te slaan of juist te laden.

Materiaal opties

UMC 02

In deze versie geen verandering in de materiaal opties. Maar wellicht goed om te benadrukken dat materialen uit de scene ook kunnen worden omgezet naar de materialen die uit een bestaande bibliotheek (.mat bestand) komen. Bij deze omzetting wordt niet gekeken naar het bron-materiaal, maar alleen naar de naam!

Texture opties

UMC 03

Onder de texture opties in de layout weinig verschil, maar wel in combinatie met de diverse renderers. Zo is de optie om procedural textures te baken nu ook beschikbaar voor V-Ray. Deze optie is speciaal bedoeld wanneer de V-Ray scene-export wordt gebruikt om je model en materialen om te zetten naar Unreal. (via V-Ray voor Unreal).

Voor iedereen die het script nog niet heeft, maar het wel handig lijkt: https://3dstudio.nl/hikashop-menu-for-brands-listing/product/universal-material-converter

Published in Blog

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid