Nieuws van Autodesk

Ik neem aan dat iedereen inmiddels de email van Autodesk heeft ontvangen

Om even kort wat duidelijkheid te geven de volgende dingen op een rijtje: 

Als eerste het subscription systeem wat je hebt op je gekochte Autodesk product wordt nu officieel maintenance plan genoemd, het rental model noemen ze nu subscription.

Het grootste en belangrijkste verschil tussen deze twee soorten is merkzaam als je stopt met betalen, je met de maintenance nog wel een licentie hebt die werkt, maar met het subscription raak je dat kwijt, logisch want je hebt nooit een licentie gekocht.

Autodesk wil nu dus volledig over gaan op het Subscription model. 

Voor de mensen die nu op Maintenance zitten gaan de prijzen omhoog. 5% in 2017, 10% in 2018 en 20% in 2019. Aangezien deze percentages genomen worden over de actieve prijs is de feitelijke verhoging in 2019 circa 38% t.o.v. het heden.
Naast deze verhoging heb je ook geen mogelijkheid meer om een maintenance langer dan een (1) jaar aan te schaffen.
 
Voor de mensen die over willen stappen naar het Subscription model vanaf hun Maintenance wordt een korting aangeboden van 60% op de actuele prijs (bij 3ds Max is dat bv Euro 1,600,- excl. BTW) 
Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om voor meerdere jaren in een keer tegen dit actietarief het contract af te sluiten.
Financieel is dit uiteraard aantrekkelijker, maar hou wel in de gaten dat je je huidige vaste licentie dan ook kwijt raakt, dus als je overstapt en stopt om welke renden dan ook met het Subscription heb je ook geen licentie meer die werkend is, zoals in het oude model.

Er is inmiddels een video op youtube te zien waarin de huidige interim bazen van Autodesk wat meer tekst en uitleg geven over deze veranderingen.

Als je wilt weten wat dit voor jouw bedrijf gaat betekenen, laat mij dat dan weten.

Media

Autodesk Co-CEOS Confident About Long-Term Growth Bloomberg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Privacy- en Cookiebeleid