VR Workshop

Omdat Virtual Reality gewoon heel leuk kan zijn en nog voor velen onbekend is, heb ik in de afgelopen weken een VR workshop gegeven voor de leerlingen van de middenbouw van het Mozaiek Montessori Kindcentrum in Dordrecht.

Vooraf hebben enkele leerkrachten verschillende apps bekeken om te kiezen welke app we zouden aanbieden. Hierbij hebben we er rekening mee gehouden dat er per kind niet meer dan 5 minuten tijd zou zijn. De keuze viel op Tilt Brush.
Deze erg toegankelijke app geeft de gebruiker de mogelijkheid om in 3D (in VR) te tekenen met een tal van verschillende soorten (soms geanimeerde) brushes in alle kleuren van de regenboog.

Met meer dan 100 kinderen in de middenbouw heeft het 2 dagen geduurd voordat ze allemaal een keer aan de beurt waren geweest.

Zonder uitzondering waren ze allemaal erg enthousiast en nieuwsgierig! Het was geweldig om te zien hoe snel de meesten door hadden hoe ze konden tekenen en dat ze ook gewoon om en door hun eigen tekeningen konden lopen!

Aan het eind van de tweede dag heb ik een aantal leerlingen nog een paar andere apps laten zien (the Lab, the Blu, Google Earth VR), maar ze vonden allemaal dat Tilt Brush de leukste was.

VR mkc

Inmiddels heb ik ook de vraag gekregen of ik een keer langs kan komen voor de bovenbouw...

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Privacy- en Cookiebeleid