Unity en VR Easy

VR Easy VR Easy 3DStudio
Ik ben de afgelopen weken druk bezig geweest met een nieuwe asset voor Unity 3D, met de naam VR Easy.

Net zoals de naam al aangeeft kun je met VR Easy simpel VR toepassingen maken en publiceren naar ieder gewenst platform, van Cardboard naar HTC Vive en alles wat er tussen zit. Je kunt het logischerwijs, omdat het binnen Unity 3D werkt, ook exporteren als een android of IOS app.

Het maken van VR apps gaat veelal samen met het nodige programmeren om specifieke acties als trigger animation, lichten aan en uit, wisselen van materialen uit te kunnen voeren. Voor "gewone" gebruikers die geen specifieke programmeer kennis hebben is dit natuurlijk een probleem. Dit is nu precies wat VR Easy voor jou oplost. Er is een complete toolset gemaakt die je simpelweg via drag en drop kunt gebruiken in je VR toepassing. VR Easy komt met een complete set van iconen voor de verschillende acties die je kunt laten uitvoeren in je app. 

vreasy icons

Hierboven zie je de meegeleverde set, al deze acties worden dus ondersteunt met de benodigde programmatuur, dus het is puur een kwestie van een actie kiezen en deze te activeren (dus geen prgrammeren meer). Je hebt keus uit bijvoorbeeld, inwisselen van materialen, trigger van animaties, afspelen van audio, aan en uit zetten van lichten, wisselen van modellen en ga zo maar door. Hieronder een voorbeeld van een de texture icoon, die in gameplay mode je de keus geeft voor verschillende textures voor de vloer. 

vreasy preswap

VR Easy komt met een tutorial waarin de belangrijkste opties uitgebreid besproken en getoond worden, verder zijn er van alle opties ook videotutorials gemaakt en heb je uiteraard een manual om alles nog eens op je gemak na te lezen. 

Maar kijk rustig even naar de introductie video hieronder dan krijg je helemaal een goed idee wat er allemaal kan met VR Easy. 
Uiteraard kun je het bij ons aanschaffen als je het kunt gebruiken.

Media

VR Easy AVRWorks

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Privacy- en Cookiebeleid