HTC Vive en meer

De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met de HTC Vive.

Uiteraard zijn we begonnen met het spelen van de spelletjes en de spraakmakende VR applicatie van IKEA om eens gevoel te ontwikkelen over de mogelijkheden en onmogelijkheden. 

Maar dan komt het moment dat je echt iets zelf wilt gaan doen, dus tijd om Unity en Unreal uit de kast te halen. We hebben intern voor deze twee gekozen omdat we onze eigen invloed willen hebben wat dan weer de nodige flexibiliteit geeft van wat er uiteindelijk gemaakt wordt. 
Het eerste waar we onze tanden op stuk gebeten hebben is om 360 renderingen te gebruiken, deze te voorzien van interactiviteit (rondkijken) en om daarna via een menu vorm of hotspots andere beelden op te halen. 

unreal lumion
Voorbeeld hierboven is een screenshot vanuit Unreal, waarbij de 360 cube rendering vanuit Lumion gebruikt is om een 360 graden weergave te creeeren. Vervolgens hebben we twee wegen gevolgd.
De eerste weg was om middels hotspots die je richt door domweg te kijken naar een bepaald punt een doorlinking gaf met een fade naar de volgende ruimte, zonder controllers en dat soort zaken. 

Andere weg was om met controllers te werken. Eentje is dan de menu optie houder (in ons geval puur rechthoekjes met daarop de andere beelden) en de andere waarmee je dan een van die beelden kunt kiezen zodat die geladen wordt. Beide routes zijn inmiddels gelukt en bij beiden hebben we Unity gebruikt, domweg omdat dit wat eenvoudiger was om op te zetten, maar Unreal komt er nu aan, omdat dit een iets beter kwalitatief beeld geeft in onze beleving en omdat we het gewoon willen doen. 

Hieronder zie je het voorbeeld dat we even snel opgenomen hebben van de optie met het werken met de controlers van de Vive. Nu we dit hebben is natuurlijk het "hek" van de dam, proof of concept geleverd dat we dit beheersen en nu op naar verdere verfijning en verbeteringen.

Media

Fooling with the Vive Lumion demo content

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Privacy- en Cookiebeleid