Sketchfab fun

Sketchfab GIF voorbeeld Sketchfab GIF voorbeeld
We zijn inmiddels verder gegaan met Sketchfab, maar nu is het meer Stefan zijn beurt want het is tijd voor programmeren.

Sketchfab heeft nog veel meer mogelijkheden dan alleen maar het uploaden van je model wat je dan rond kunt laten draaien en voorzien van wat annotaties. Op de website van Sketchfab kun je de developers link volgen om de benodigde informatie te vinden. 
Een paar voorbeelden van de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt maar veel mensen niet kennen zijn b.v. screenshots, dus een knop naast je viewer waarmee je die kunt maken. Voorbeeld van de output staat hieronder.

v rod
Je kunt dus je model laden en een optie toevoegen om een screenshot te maken van de positie die je bevalt, dit kan uiteraard in diverse resoluties, met of zonder transparante achtergrond. Wat ook kan is een animated GIF genereren van je model, zie onderstaande resultaat.

V Rod

We zijn momenteel aan het experimenteren met een product configurator, waar je kunt experimenteren met kleuren. Uiteindelijk gaan we natuurlijk verder en verder met onderdelen die aan en uit gezet kunnen worden, maar ook optie pakketten inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Uiteraard kun je dan uiteindelijk ook de prijs zien en andere functionaliteiten die je bij een product configurator nodig zou kunnen hebben. Na wat inleven in de code, is die nu in de greep en behoren alle opties tot de mogelijkheden. Hier alvast een voorproefje van de lakkleur selectie optie in een basisopzet (klikken op het plaatje geeft je de interactieve versie). Meer volgt ! 

prod config vrod

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Privacy- en Cookiebeleid